The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FdR" en publicatiejaar: "2004"

AuteurM.C.M. Aerts
TitelAtypische arbeidsrelaties in 2003 scherper gereguleerd
TijdschriftEIROnline: European industrial relations observatory on-line
Jaar2004
Pagina's2
FaculteitFaculteit der Rechtsgeleerdheid
Instituut/afd.FdR: Hugo Sinzheimer Instituut (HSI)
SamenvattingAtypische arbeidsrelaties zijn in 2003 scherper gereguleerd. Het beleid stelde zich tot doel meer duidelijkheid te scheppen. Wat zelfstandigen zonder personeel (zzp'er) betreft zijn de criteria aangescherpt om zzp'ers te onderscheiden van de werknemer. Dit onderscheid is van belang voor toegang tot werknemersverzekeringen. In 2004 zal de Wet op de Arbeidsongeschiktheid van Zelfstandigen worden afgeschaft. Tegen illegale arbeid wordt steeds strenger opgetreden: het beleid is gericht op het terugdringen van de illegale uitzendbureaus en het sanctioneren van werkgevers die illegalen inhuren. Uitzendkrachten tenslotte, kregen in 2003 een nieuwe CAO, waarmee meer duidelijkheid is gekomen in de hoogte van hun salaris. Voortaan wordt aan uitzendkrachten het salaris van de inlener uitbetaald; in ruil voor meer flexibiliteit is een hoger salaris afgesproken
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker