The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FNWI" en publicatiejaar: "2011"

AuteurS. Warsink
TitelPalladium complexes bearing nitrogen donor functionalized N-heterocyclic carbene ligands: application in transfer semihydrogenation
PromotorC.J. Elsevier
Datum19-01-2011
Jaar2011
Pagina's172
FaculteitFaculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Instituut/afd.FNWI: Van 't Hoff Institute for Molecular Sciences (HIMS)
Trefwoordenorganometaalchemie; palladium; hydrogenering; NHC-liganden
SamenvattingKatalyse is van groot belang voor de chemie en haar toepassingen in de industrie. Daarom is het zeer belangrijk om niet alleen goede nieuwe katalysatoren te ontwikkelen, maar ook om te begrijpen hoe bestaande processen precies werken. Deze kennis kan worden gebruikt voor het verbeteren van het bestaande proces of de ontwikkeling van nieuwe methodiek. Stefan Warsink onderzocht de synthese van meerdere nauw samenhangende katalysatorklassen, gebaseerd op het metaal palladium. Hij bereikte de gewenste tuning van palladium door gebruik te maken van hybride koolstof- en/of stikstofliganden. De combinatie van de N-heterocyclische carbeenliganden met de minder sterk coƶrdinerende stikstofdonor zorgt ervoor dat de katalysator stabiel blijft in afwezigheid van reactanten, maar reactief genoeg blijft om voor een efficiƫnte katalytische reactie te zorgen. Ook bekeek Warsink de invloed van verschillende stikstofdonoren op de stabiliteit van de palladiumcomplexen en hun katalytische prestaties, met duidelijke verschillen tussen de verschillende klassen. In de hydrogenering van een modelsubstraat vond hij selectiviteiten van meer dan 99% voor het gewenste product, in sommige gevallen gecombineerd met een uitstekende reactiesnelheid.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Document finderUvA-Linker