The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FMG" en publicatiejaar: "2011"

AuteursB. Meuleman, T. Reeskens, W. van Oorschot
TitelDe legitimiteit van de welvaartsstaat onder de loep
TijdschriftSamenleving en politiek: tijdschrift voor een democratisch socialisme
Jaargang18
Jaar2011
Nummer8
Pagina's78-85
ISSN13720740
FaculteitFaculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
Instituut/afd.FMG: Amsterdam Institute for Social Science Research (AISSR)
SamenvattingIn het publieke debat is kritiek op de welvaartsstaat alomtegenwoordig. Critici van de welvaartsstaat argumenteren dat sociale voorzieningen onwenselijke economische en morele neveneffecten produceren. Maar hoe percipiƫren burgers de gevolgen van sociaal beleid? Aan de hand van gegevens van het European Social Survey tonen we aan dat de Belgische publieke opinie eerder aandacht heeft voor de positieve effecten van sociale zekerheid dan voor vermeende negatieve bijwerkingen. Dit impliceert dat er voor politici voldoende draagvlak bestaat om in te gaan tegen de dominante nadruk op negatieve gevolgen, en meer aandacht te schenken aan positieve aspecten.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker