The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FGw" en publicatiejaar: "2011"

AuteurE. van den Hemel
TitelTracing circles: literary dimensions in John Calvin’s Institutes
PromotorM.B. Pranger
Datum05-07-2011
Jaar2011
Pagina's279
ISBN9789491030055
FaculteitFaculteit der Geesteswetenschappen
Instituut/afd.FGw: Instituut voor Cultuur en Geschiedenis (ICG)
SamenvattingErnst van den Hemel onderzocht een tot nog toe nog weinig geanalyseerde, concentrische dimensie in het boek Institutie van de Christelijke Religie, het magnum opus van Johannes Calvijn. Het benadrukken van deze dimensie problematiseert het populaire beeld van Calvijn als een theoloog wiens ‘ijzeren theologie’ tot uitdrukking komt in een ‘ijzeren stem’. Een nauwkeurige analyse van de ‘stem’ van Calvijn toont aan dat zijn ogenschijnlijk rotsvaste theologie meer gebaseerd is op literaire technieken dan op descriptieve dogmatische inhoud. Van den Hemel geeft een nieuwe wending aan de theologische achtergrond van vroeg-moderne leespraktijken en aan noties als religieus-geïnspireerde politiek. Hij doet dit door wetenschappelijke debatten over de betekenis en samenhang van Calvijns tekst te conceptualiseren als debatten over tekstualiteit.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker