The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "ACTA" en publicatiejaar: "2012"

AuteursG. van der Avoort, L. Endstra, J. van der Horst, D. Anssari Moin
TitelNazorg bij implantaten: diagnostiek en uitvoering
TijdschriftQuality Practice. Nascholingstijdschrift voor Mondhygiënisten
Jaargang4
Jaar2012
Nummer4
Pagina's13-28
ISSN18764126
FaculteitACTA
SamenvattingNa plaatsing van implantaten met de bijbehorende suprastuctuur is periodieke nazorg noodzakelijk. Zonder nazorg is de kans op complicaties groot. De belangrijkste complicaties die voorkomen, zijn ontstekingen van het peri-implantaire weefsel met botafbraak en prothetische problemen. Hoewel er internationaal consensus is hoe nazorg moet plaatsvinden, is er nog steeds onduidelijkheid over de uitgebreidheid en de frequentie. Nauwkeurige diagnostiek met klinische en röntgenologische parameters met bijbehorende registratie is een voorwaarde om tot een goede behandelstrategie te komen. Daarbij komt een aantal extra risicofactoren, waardoor uitvoering niet zo eenvoudig is als wordt voorgesteld in diverse publicaties. De realiteit is dat nazorg sterk afhangt van de precisie waarmee dit wordt uitgevoerd. Dit artikel geeft een overzicht van de diagnostische methoden en enkele handvatten waarmee een nazorgprogramma kan worden opgesteld en uitgevoerd.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker