The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Search results

Query: faculty: "FMG" and publication year: "2011"

AuthorsB. Meuleman, T. Reeskens, W. van Oorschot
TitleDe legitimiteit van de welvaartsstaat onder de loep
JournalSamenleving en politiek: tijdschrift voor een democratisch socialisme
Volume18
Year2011
Issue8
Pages78-85
ISSN13720740
FacultyFaculty of Social and Behavioural Sciences
Institute/dept.FMG: Amsterdam Institute for Social Science Research (AISSR)
AbstractIn het publieke debat is kritiek op de welvaartsstaat alomtegenwoordig. Critici van de welvaartsstaat argumenteren dat sociale voorzieningen onwenselijke economische en morele neveneffecten produceren. Maar hoe percipiƫren burgers de gevolgen van sociaal beleid? Aan de hand van gegevens van het European Social Survey tonen we aan dat de Belgische publieke opinie eerder aandacht heeft voor de positieve effecten van sociale zekerheid dan voor vermeende negatieve bijwerkingen. Dit impliceert dat er voor politici voldoende draagvlak bestaat om in te gaan tegen de dominante nadruk op negatieve gevolgen, en meer aandacht te schenken aan positieve aspecten.
Document typeArticle
Document finderUvA-Linker