The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Search results

Query: faculty: "FGw" and publication year: "2011"

AuthorM.H.A. Koolen
TitleThe meaning of structure: the value of link evidence for information retrieval
PromotorJ.S. MacKenzie-Owen
Co-promotorJ. Kamps
Date15-04-2011
PublisherIR Publications
PlaceAmsterdam
Year2011
Pagesxx, 227
ISBN978-90-814485-5-0
FacultyFaculty of Humanities
Faculty of Science
Institute/dept.FNWI: Institute for Logic, Language and Computation (ILLC)
Keywordsinformation retrieval; link structure; Web search; topical relevance
AbstractHoe kunnen internetzoekmachines de links tussen webpagina’s gebruiken om zoekresultaten te verbeteren? Gebruikers willen de meest relevante webpagina’s bovenaan de resultatenlijst. Zoekmachines zoals Google gebruiken het aantal links dat naar een pagina wijst om de populairste pagina’s bovenaan te krijgen. De linkrichting is bepalend. Een link van A naar B maakt B populair, maar niet A. Links kunnen ook een signaal geven dat twee pagina’s inhoudelijk gerelateerd zijn, en daarmee als bewijs dienen voor de inhoudelijke relevantie van webpagina’s. Eerst worden webpagina’s gezocht die de woorden uit de zoekvraag bevatten, waarna alleen de links tussen die pagina’s worden geselecteerd. De pagina met de meeste links wordt beschouwd als het meest inhoudelijk relevant. Hierbij maakt de linkrichting niet uit. Een link die bewijs voor de inhoudelijke relevantie van A doorgeeft aan B, geeft bewijs voor de inhoudelijke relevantie van B ook door aan A. Marijn Koolen brengt de waarde van linkinformatie voor het ordenen van zoekresultaten duidelijker en vollediger dan voorheen in kaart. Voor inhoudelijke relevantie is de selectie van links belangrijk, evenals de inhoudelijke relatie tussen gelinkte pagina’s, maar niet de linkrichting. Voor populariteit zijn linkselectie en inhoudelijke relatie minder belangrijk, maar is juist de linkrichting belangrijk.
LanguageEnglish
NoteILLC dissertation series DS-2011-03;
SIKS dissertation series 2011-15
Document typeDissertation
Download
Document finderUvA-Linker