The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "UvA" en publicatiejaar: "2011"

AuteursF. Boer, W. Rodenhuis
TitelAntigone: broer, zus en de spanning van hun relatie
TijdschriftTijdschrift voor Psychiatrie
Jaargang53
Jaar2011
Nummer12
Pagina's927-934
ISSN03037339
FaculteitUvA
Instituut/afd.UvA: Universiteitsbibliotheek
SamenvattingAchtergrond: Ofschoon Sofokles’ tragedie Antigone bijna 2500 jaar geleden voor het eerst werd opgevoerd, blijkt dit drama nog altijd een breed publiek te raken en te inspireren.
Doel: Verkennen van het conflict tussen het privédomein en het publieke domein op erotisch gebied.
Methode: Literatuuronderzoek en eigen interpretatie.
Resultaten: Antigone laat zich op vele manieren lezen en vertolken. Het stuk wordt vaak gelezen als een spel over de positie van de vrouw. In de meeste interpretaties staat het conflict tussen loyaliteit aan de staat en loyaliteit aan de familie centraal. Wij betogen dat het conflict tussen het privédomein en het publieke domein zich in deze tragedie ook afspeelt op erotisch gebied. Seksuele gevoelens voor een broer bemoeilijken voor een meisje de stap naar een seksuele partner buiten het gezin.
Conclusie: Onze lezing van Antigone, gericht op het conflict tussen broer en zus op erotisch gebied, biedt verdieping van onze kennis van seksueel contact tussen siblings.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker