The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "UvA" en publicatiejaar: "2005"

AuteurS. Stigter
TitelWat is patina? Over natuurlijk en kunstmatig patina, authenticiteit en intentie
TijdschriftKM : vakinformatie voor beeldende kunstenaars en restauratoren
Jaargang55
Jaar2005
Pagina's4-6
ISSN09271058
FaculteitOther than UvA
SamenvattingPatina – wat is dat nu precies? De kunstmatig aangebrachte huid op een bronzen beeld of het in de loop der tijd ontstane oppervlak der materie? Kunstenaars zullen eerder de eerste definitie noemen – het actief aanbrengen van een bepaalde afwerkingslaag, – waar restauratoren direct aan het tweede idee denken – een door de tijd veranderd, maar te respecteren uiterlijk. Beide definities onderscheidend aan te duiden met enerzijds de term ‘patine’ en anderzijds ‘patina’, biedt geen soelaas. Zoals de betekenis van deze begrippen niet eenduidig kan worden uitgelegd, zo worden de termen door elkaar gebruikt en persoonsafhankelijk aan de ene of juist de andere definitie gekoppeld. Patina blijkt een ambigu begrip.
Soort documentArtikel
Download
Document finderUvA-Linker