The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "UvA" en publicatiejaar: "2005"

AuteurS. Stigter
TitelVintage prints. De link tussen patina en authenticiteit
TijdschriftKM : vakinformatie voor beeldende kunstenaars en restauratoren
Jaargang55
Jaar2005
Pagina's32-34
ISSN09271058
FaculteitOther than UvA
SamenvattingTegenwoordig wordt in musea en op veilingen vaak expliciet vermeld wanneer een foto een ‘vintage print’ is. Dit begrip is in gebruik genomen vanaf het moment dat foto’s tot het domein van de kunst zijn gaan behoren én vanaf het moment dat fotografie interessante handelswaar werd. ‘Vintage’ bevestigt authenticiteit, want het zou een afdruk zijn door (de studio van) de fotograaf zelf. Hiermee verleent ‘vintage’ het in feite reproduceerbare medium fotografie bijna een soort uniciteit en het verband met zeldzaamheid is daarmee snel gelegd. De waarde van een vintage print lijkt bovendien groter te worden wanneer de fotograaf of de kunstenaar is overleden. Het is dan immers duidelijk dat de kunstenaar zelf geen geautoriseerde afdrukken meer op de markt kan brengen. En wanneer de maker van de foto aan een tragische dood is gestorven, zoals zelfmoord (Diane Arbus) of een mysterieuze verdwijning (Bas Jan Ader), lijkt het aura van een vintage print nog groter te worden.
Soort documentArtikel
Download
Document finderUvA-Linker