The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "UvA" en publicatiejaar: "2004"

AuteurN. Verhagen
TitelMisschien met wat lijdelijk verzet...
TijdschriftInformatie Professional
Jaargang8
Jaar2004
Nummer2
Pagina's32-33
ISSN13855328
FaculteitUvA
Instituut/afd.UvA: Universiteitsbibliotheek
SamenvattingForum Patriot Act

In het artikel over de Amerikaanse PATRIOT Act zijn achtergronden en consequenties van deze wetgeving voor onder andere bibliotheken beschreven. Als sluitstuk is bij bibliotheken de vraag neergelegd hoe zij tegen de geschetste problematiek aankijken. Zouden ook Nederlandse bibliotheken door de overheid als wapens in de strijd tegen terrorisme (of criminaliteit) ingezet kunnen worden? En wat zou de reactie van de bibliotheken zijn?
Nol Verhagen, voorzitter FOBID Juridische Commissie, geeft de aftrap voor een discussie over dit onderwerp met zijn visie – op persoonlijke titel – op de PATRIOT Act. Tevens filosofeert hij over de (onwillige) rol die bibliotheken in een democratische samenleving mogelijk moeten gaan spelen.
Soort documentArtikel
Download
Document finderUvA-Linker