The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FdR" en publicatiejaar: "2011"

AuteurT.W.B. Beukers
TitelLaw, practice and convention in the constitution of the European Union
PromotorW.T. Eijsbouts
Datum21-04-2011
Jaar2011
Pagina's419
FaculteitFaculteit der Rechtsgeleerdheid
SamenvattingThomas Beukers pleit voor een nieuwe blik op de constitutie van de Europese Unie. In deze constitutie spelen conventies, politieke regels over de uitoefening van juridische bevoegdheden, vaak een belangrijke rol. Toch krijgen zij tot nu toe niet de aandacht die zij verdienen, doordat zij vallen tussen de traditionele categorie├źn van recht en politieke praktijk. Beukers geeft inzicht in en verklaringen van het werkelijke functioneren van Brussel, onder andere via interviews met direct betrokkenen bij de besluitvorming in de Europese Unie, zowel in het verleden als in het heden. Hij toont de rol van conventie aan bij bijvoorbeeld de benoeming van een nieuwe Europese Commissie, in de belangrijkste wetgevingsprocedure, bij de vaststelling van de meerjarenbegroting van de Europese Unie en bij meerderheidsbesluitvorming in de Raad. Dit leidt tot nieuwe inzichten in de rol die politiek speelt in de constitutie van de Europese Unie. De juridische constitutie van de Unie, in de eerste plaats gevormd door de Verdragen, wordt door deze politieke regels nader ingekleurd, maar in gevallen ook eenvoudigweg terzijde geschoven.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker