The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FdR" en publicatiejaar: "2011"

AuteursG.W.J.M. Kampschöer, R.W. Tieskens, H. Vermeulen
TitelDe nieuwe IFRS-leasingregels en de fiscale jaarwinstbepaling
TijdschriftWeekblad voor Fiscaal Recht
Jaargang140
Jaar2011
Nummer6905
Pagina's621-628
ISSN00431796
FaculteitFaculteit der Rechtsgeleerdheid
Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Instituut/afd.FdR: Amsterdam Center for Tax Law (ACTL)
FEB: Amsterdam School of Economics Research Institute (ASE-RI)
SamenvattingDe Financial Accounting Standards Board en de International Accounting Standards Board zijn een gezamenlijk project gestart over de verwerking in de commerciële balans en winst- en verliesrekening van leaseverplichtingen c.q. leaserechten. Het project is erop gericht om zogenoemde off-balanceverplichtingen on balance te krijgen. Op 17 augustus 2010 is een voorstel voor een nieuwe accountingstandaard gepubliceerd waarin ook aandacht is besteed aan de gevolgen voor de lessor. In dit artikel onderzoeken de auteurs aan de hand van dogmatiek en jurisprudentie of de bedrijfseconomische principes die ten grondslag liggen aan deze nieuwe regels zijn in te passen in ons huidige fiscale stelsel van jaarwinstbepaling. Aangezien op de lessor die onder IAS 40 rapporteert de nieuwe IFRS-regels niet van toepassing zijn, gaat de aandacht daarbij slechts uit naar de gevolgen voor de balans en winst- en verliesrekening van de lessee.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker