The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FdR" en publicatiejaar: "2011"

AuteursM. Kerste, J. Poort, N. Rosenboom, J. Weda
TitelCultuur naar vermogen: aard, gebruik en toepasbaarheid van generiek instrumentarium voor ondersteuning van de Nederlandse cultuur
UitgeverSEO Economisch Onderzoek
PlaatsAmsterdam
Jaar2011
Pagina'siv, 85
ISBN9789067336086
SerietitelSEO-rapport
Serienummer2011-32
FaculteitFaculteit Economie en Bedrijfskunde
Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Instituut/afd.FEB: Amsterdam School of Economics Research Institute (ASE-RI)
SamenvattingVeel instellingen en projecten in de culturele sector worden gesubsidieerd. Daar zijn legitieme redenen voor te geven. Maar nu de sector wordt uitgedaagd alternatieve financieringsbronnen aan te boren, blijken er diverse belemmeringen te bestaan. Subsidies hebben de behoefte aan andere vormen van financiering vaak verdrongen. Ook spreken de culturele en financiƫle wereld nog onvoldoende elkaars taal. Het bestaande financieringsinstrumentarium van de overheid kent bovendien enkele belemmeringen, waardoor benutting door de culturele sector achterblijft. De creatieve bedrijfstakken zoals de mediasector, architectuur en vormgeving zijn daarbij marktgerichter, maar ook daar valt winst te behalen.

Dit onderzoek beoogt meer zicht te verkrijgen op instrumenten die de culturele en creatieve sector kunnen ondersteunen bij het verwerven van financiering. Het richt zich primair op het generieke instrumentarium van de rijksoverheid en heeft betrekking op de verschillende sectoren binnen de culturele en creatieve sector, te weten erfgoed, musea, podiumkunsten, beeldende kunsten, letteren, film, nieuwe media, vormgeving en architectuur.
OpmerkingenJuni 2011
Soort documentRapport
Download
Document finderUvA-Linker