The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FdR" en publicatiejaar: "2011"

AuteurH.J. van Harten
TitelAutonomie van de nationale rechter in het Europees recht: een verkenning van de praktijk aan de hand van de Nederlandse Europeesrechtelijke rechtspraak over de vestigingsvrijheid en het vrijedienstenverkeer
PromotorJ.H. Jans
Co-promotorA.A.M. Schrauwen
Datum01-07-2011
Jaar2011
Pagina's278
FaculteitFaculteit der Rechtsgeleerdheid
Instituut/afd.FdR: Amsterdam Center for European Law and Governance (ACELG)
SamenvattingHet Europees recht ‘blijft dode letter als het in de lidstaten niet naar behoren wordt toegepast, onder andere door de nationale rechters, die derhalve de hoeksteen vormen van het Europees gerechtelijk apparaat en die een wezenlijke en onontbeerlijke rol spelen in de totstandkoming van een gemeenschappelijke Europese rechtsorde.’ Deze overweging uit een resolutie van het Europees Parlement geeft in onverbloemde taal het belang van de nationale rechtspraak voor de Europese rechtspleging weer. De nationale rechter blaast Europees recht leven in. Een rechtzoekende is in de praktijk in veel gevallen op hem aangewezen voor de effectuering van een vordering die gebaseerd is op het Europees recht.
Ondanks dit belang is onderzoek naar de daadwerkelijke toepassing en uitlegging van het Europees recht door de nationale rechter in de praktijk, tot op heden betrekkelijk schaars. Dit boek speelt in op die schaarste. Het verkent kenmerken van autonomie van de nationale rechter aan de hand van de Nederlandse Europeesrechtelijke rechtspraak over de vestigingsvrijheid en het vrijedienstenverkeer in de praktijk en plaatst deze tegen de achtergrond van het stelsel van Europese rechtspleging.
TaalNederlands
OpmerkingenEen handelseditie van dit proefschrift verschijnt bij Boom Juridische Uitgevers, Den Haag.
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker