The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FdR" en publicatiejaar: "2011"

AuteurD.J.Y. Hamwijk
TitelEen openbaar register voor bezitloze zekerheidsrechten op roerende zaken: in ieder geval niet van belang voor de concurrente (handels)crediteur
TijdschriftTijdschrift voor Insolventierecht
Jaargang2011
Jaar2011
Nummer1
Pagina's6-13
ISSN13815849
FaculteitFaculteit der Rechtsgeleerdheid
SamenvattingEr wordt steeds vaker gepleit voor de invoering van een Europees openbaar register voor zekerheidsrechten op goederen, naar het voorbeeld van het Amerikaanse notice filing systeem. Vele nationale Europese jurisdicties hebben een dergelijk openbaar register al ingevoerd en de eerste stappen in de richting van een centraal Europees register zijn al gezet. In deze bijdrage zal worden betoogd dat een dergelijk register weinig zal opleveren voor die partij die in situaties van concursus meestal met lege handen staat en daarom veelal het meest meelijwekkend wordt gevonden: de concurrente handelscrediteur.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker