The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FdR" en publicatiejaar: "2011"

AuteurM.J. Frese
Titel2011, , (Het poldermodel van de publiek-private samenwerking in mededingingsland: een analyse van de zaak Pfleiderer: [zaak C-360/09])
TijdschriftNederlands Tijdschrift voor Europees Recht
Jaargang17
Boek/bron titelHet poldermodel van de publiek-private samenwerking in mededingingsland: een analyse van de zaak Pfleiderer: [zaak C-360/09]
Jaar2011
Pagina's301-307
ISSN13824120
RechtscollegeHvJ EG
FaculteitFaculteit der Rechtsgeleerdheid
Instituut/afd.FdR: Amsterdam Center for European Law and Governance (ACELG)
SamenvattingNa een reeks van uitspraken waarmee het Hof van de Justitie de rechtstreekse werking van het EU-mededingingsrecht heeft ondersteund, keert het zich met Pfleiderer tegen een orthodoxe benadering van private handhaving: het primaat bij het verzekeren van de naleving van de artikelen 101 en 102 VWEU ligt niet bij het individu. Subjectieve rechten genieten weliswaar de bescherming van het Hof van Justitie, civic empowerment legt het af tegen public enforcement indien de vrije mededinging hiermee is gediend. Deze bijdrage bespreekt de implicaties van Pfleiderer voor de autonomie van de lidstaten ten aanzien van publiekrechtelijke clementieregelingen en privaatrechtelijke schadevergoedingsprocedures.
OpmerkingenN.a.v. HvJ EG (05-12-2009).(Zaak C-360/09)
Soort documentAnnotatie
Document finderUvA-Linker