The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FdR" en publicatiejaar: "2011"

AuteurE.J. Dommering
TitelNJ 2011, 450, (zaaknr. 10/03626, LJN BQ2302: [Arubaanse parlement])
TijdschriftNederlandse Jurisprudentie
Jaargang42
Boek/bron titelzaaknr. 10/03626, LJN BQ2302: [Arubaanse parlement]
Jaar2011
Pagina's4565-4579
ISSN01650637
RechtscollegeHoge Raad
FaculteitFaculteit der Rechtsgeleerdheid
SamenvattingArubaanse zaak. Parlementaire immuniteit art. III.20 Staatsregeling Aruba; reikwijdte; art. 6art. 6 EVRM.
De regeling van de parlementaire immuniteit in art. III.20 Staatsregeling Aruba die is beperkt tot hetgeen in de vergaderingen van de Staten of van commissies daaruit is gezegd of schriftelijk overgelegd, vormt een beperking van het recht op toegang tot de rechter. Zij dient echter een legitiem doel, te weten het beschermen van de vrije meningsuiting in het parlement en handhaving van de scheiding van machten tussen de wetgever en de rechter. Met dat doel is niet verenigbaar dat de rechter zich zou begeven in een beoordeling van de — in dit geval: civielrechtelijke — toelaatbaarheid van in het parlement gedane uitingen, welke dan ook. De reikwijdte van art. III.20 is niet beperkt tot uitingen die verband houden met de democratische controle op het bestuur.
Soort documentAnnotatie
Document finderUvA-Linker