The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FdR" en publicatiejaar: "2010"

AuteurE. Poelmann
TitelFED 2010, 89, (zaaknr. 09/03083, LJN BN0631: voorafgaand aan opleggen verzuimboete is geen feitenonderzoek ex art. 3:2 Awb noodzakelijk)
TijdschriftFiscaal Tijdschrift FED
Jaargang16
Boek/bron titelzaaknr. 09/03083, LJN BN0631: voorafgaand aan opleggen verzuimboete is geen feitenonderzoek ex art. 3:2 Awb noodzakelijk
Jaar2010
Pagina's5-7
ISSN15741737
RechtscollegeHoge Raad
FaculteitFaculteit der Rechtsgeleerdheid
Instituut/afd.FdR: Amsterdam Center for Tax Law (ACTL)
SamenvattingGemachtigde meldt belastingplichtige dat diens aangifte tijdig is ingezonden, maar achteraf blijkt dat per abuis niet te zijn gebeurd. De verzuimboete van € 113 ex art. 67a AWR is door de inspecteur naar aanleiding van een bezwaarschrift vernietigd. De Hoge Raad oordeelt dat art. 3:2 Awb niet betekent dat de inspecteur voor het opleggen van een verzuimboete zich hoeft te vergewissen van feiten en omstandigheden die een AVAS-beroep zouden rechtvaardigen. Daarom bestaat geen recht op forfaitaire vergoeding van proceskosten in de bezwaarfase.
Soort documentAnnotatie
Document finderUvA-Linker