The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FdR" en publicatiejaar: "2010"

AuteurA. Nollkaemper
TitelNa de Commissie Davids: Nederland, Irak en het volkenrecht
TijdschriftNederlands Juristenblad
Jaargang85
Jaar2010
Nummer3
Pagina's144-150
ISSN01650483
FaculteitFaculteit der Rechtsgeleerdheid
Instituut/afd.FdR: Amsterdam Center for International Law (ACIL)
SamenvattingWat is het verschil tussen het kiezen voor een onhoudbaar juridisch argument of het kiezen voor een politiek boven een juridisch argument? Het is niet waarschijnlijk dat ooit duidelijk zal worden of Nederland niet in feite voor het laatste standpunt heeft gekozen en dat voor de schone schijn heeft verborgen achter een juridisch onhoudbaar argument. De uitkomst is in beide gevallen identiek zijn: oorlog in strijd met het recht. Maar de overwegingen en afwegingen zijn principieel verschillend. Een debat over de vraag of in het concrete geval de dreiging van massavernietigingswapens dermate ernstig was dat een aanval gerechtvaardigd was - wat het recht ook zegt - zou over wezenlijk andere vragen zijn gegaan dan waar het debat nu over gaat: of het recht al dan niet een basis voor de aanval bood.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker