The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FdR" en publicatiejaar: "2008"

AuteurP.J.J. van der Kruit
TitelOpleiding tot militair jurist
TijdschriftMilitair Rechtelijk Tijdschrift
Jaargang101
Jaar2008
Nummer3
Pagina's71-78
ISSN09201106
FaculteitFaculteit der Rechtsgeleerdheid
Instituut/afd.FdR: Amsterdam Center for International Law (ACIL)
SamenvattingHet beroep van militair jurist is vrijwel zo oud als de krijg zelf. Cicero en Grotius hielden zich reeds bezig met het recht tijdens gevechtshandelingen. Ook Nederland heeft een historie van militair juristen. Bij de krijgsmacht bestaat een behoefte aan militair juristen, dit is mede bepaald door artikel 82 van Protocol I, dat stelt dat er juridische adviseurs dienen te zijn. Het militair juridisch taakveld richt zich vooral op het ondersteunen van de commandant, maar ook op het ondersteunen van operationele planningen en training van militaire eenheden, almede de instandhouding, kortom op het gehele inzet- en gereedstellingsproces van de krijgsmacht.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker