The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FdR" en publicatiejaar: "2007"

AuteurP.J. Wattel
TitelBNB 2007, 130, (zaaknr. C-446/04, LJN AZ6797: Test Claimants in the FII Group Litigation)
TijdschriftBNB : Beslissingen in Belastingzaken. Nederlandse Belastingrechtspraak
Jaargang10
Boek/bron titelzaaknr. C-446/04, LJN AZ6797: Test Claimants in the FII Group Litigation
Jaar2007
Pagina's2101-2183
ISSN01650130
RechtscollegeHvJ EG
FaculteitFaculteit der Rechtsgeleerdheid
Instituut/afd.FdR: Amsterdam Center for International Law (ACIL)
SamenvattingDe belastingwetgeving van het Verenigd Koninkrijk (VK) hield in de periode 1973 tot 6 april 1999 in dat een in het VK gevestigde vennootschap geen vennootschapsbelasting behoefde te betalen over dividenden van binnenlandse vennootschappen (binnenlandse dividenden), maar wel over dividenden van buitenlandse vennootschappen (buitenlandse dividenden); wel was dan de buitenlandse bronbelasting aftrekbaar of, bij een belang van 10% of meer, de buitenlandse vennootschapsbelasting over de winst waaruit het dividend is betaald.
HvJ EG: Het hanteren van een vrijstellingsregeling voor binnenlandse dividenden en een verrekeningsstelsel voor buitenlandse dividenden is niet in strijd met art. 43 en 56 EG. Het verschil in behandeling tussen buitenlandse en binnenlandse dividenden uit belangen van minder dan 10%, komt evenwel in strijd met de vrijheid van kapitaalverkeer.
Bij dooruitdeling van binnenlandse dividenden bestaat in het VK recht op een belastingkrediet tot het bedrag van de voorheffing (ACT) dat de dividenduitkerende vennootschap heeft voldaan; bij dooruitdeling van buitenlandse dividenden moet de volledige ACT worden betaald. Die regeling komt in strijd met art. 43 en 56 EG.
De door een VK-vennootschap betaalde ACT wordt zoveel mogelijk verrekend met door haar verschuldigde vennootschapsbelasting; een niet verrekend ACT-overschot kan wel worden overgedragen aan een binnenlandse dochtervennootschap, maar niet aan een buitenlandse dochter die in het VK vennootschapsbelasting verschuldigd is. Dat is in strijd met art. 43 EG.
Op 1 juli 1994 heeft het VK de FID-regeling ingevoerd waarbij de regeling inzake een ACT-overschot ietwat is versoepeld, doch ook deze regeling voldoet niet aan het EG-recht.
De standstill-bepaling van art. 57, eerste lid, EG met betrekking tot het kapitaalverkeer met derde landen is ook van toepassing op de FID-regeling (met ingang van 1 juli 1994) nu deze op de voornaamste punten identiek is aan de vóór 31 december 1993 geldende regeling.
Soort documentAnnotatie
Document finderUvA-Linker