The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FdR" en publicatiejaar: "2007"

AuteursK. Wesselink, D.J. Korf, S. Ettalhaoui
TitelStapelen en doorpakken. Marokkaanse studenten in Amsterdam
UitgeverRozenberg Publishers
PlaatsAmsterdam
Jaar2007
Pagina's108
ISBN9789036100694
SerietitelBonger reeks
Serienummer6
FaculteitFaculteit der Rechtsgeleerdheid
Instituut/afd.FdR: Bonger Instituut
SamenvattingJonge Marokkanen komen in de media vooral ter sprake als het om negatieve zaken gaat als criminaliteit en radicalisering. Marokkaanse jongens scoren ook hoog in de misdaadstatistieken. Tegelijkertijd is de Marokkaanse student op het hbo en de universiteit in opmars. Waarom zijn deze Marokkaanse jongeren gaan studeren, terwijl de meeste Marokkaanse leeftijdsgenoten dit niet doen? Wat onderscheidt hen van hun leeftijdsgenoten? Welke begunstigende en tegenwerkende factoren spelen een rol bij de studiecarrière? Op deze vragen hebben we getracht een antwoord te vinden door Amsterdamse studenten van Marokkaanse afkomst te interviewen en hen zelf te laten vertellen over hun gezins- en thuissituatie, basisschool, voortgezet onderwijs, omgeving (waaronder buurt), studiekeuze, studieverloop, leefwereld (zoals uitgaansgedrag, lidmaatschap van verenigingen en discriminatie), problemen met politie en justitie en toekomstverwachtingen.
OpmerkingenAanwezig in universiteitsbibliotheek UvA
Soort documentRapport
Document finderUvA-Linker