The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FdR" en publicatiejaar: "2004"

AuteurL.F. Asscher
TitelEen vlucht passagiersgegevens : over privacy als slachtoffer van de strijd tegen het terrorisme
TijdschriftPrivacy & informatie
Jaargang7
Jaar2004
Pagina's52-55
ISSN1388-0241
FaculteitFaculteit der Rechtsgeleerdheid
TrefwoordenPassagiersgegevens; Privacy; Terrorisme; Luchtvaart
SamenvattingIn dit artikel wordt een beknopt overzicht gegeven van de eisen die de Amerikanen stellen met betrekking tot de overdracht van passagiersgegevensen en de rol die de Europese Commissie daarbij gespeeld heeft. Daarbij ligt de nadruk op het "joint statement" van 18 februari 2003 en de afspraken van december 2003. Vervolgens wordt de toelaatbaarheid van de verschillende varianten van gegevensverstrekking beoordeeld in het licht van de relevante wetgeving, met name de privacyrichtlijn. Ook het omstreden CAPPS II systeem komt aan bod. Een en ander mondt uit in een eindoordeel over de toelaatbaarheid van de thans voorliggende voorstellen en de rol die de Commissie daarbij heeft gespeeld.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker