The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FNWI" en publicatiejaar: "2012"

AuteurI. Mussche
TitelMeasurements on top quark pairs in proton collisions recorded with the ATLAS detector
PromotorS. Bentvelsen
Co-promotorP. Ferrari
Datum9-10-2012
Jaar2012
Pagina'siv, 178
FaculteitFaculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Instituut/afd.FNWI: Institute for High Energy Physics (IHEF)
TrefwoordenLHC; protonen; quarks; deeltjesfysica; ladingsasymmetrie; topquark; ATLAS
SamenvattingHet onderzoek in de Large Hadron Collider op CERN in Geneve gaat over veel meer dan het Higgsdeeltje. Met de protonbotsingen wordt ook gezocht naar tekortkomingen van het huidige Standaard Model van elementaire deeltjes. Het Standaard Model beschrijft de kleinste bouwstenen van de natuur, en de krachten die deze ondergaan.

De topquark wordt in dit proefschrift gebruikt om te zoeken naar sporen van deeltjes die alternatieve modellen voorspellen. Het ontstaan van de topquark -- extreem veel zwaarder dan de andere vijf quarks -- is relatief zeldzaam, maar ook heel gevoelig voor zulke alternatieve modellen.

We meten met de ATLAS-detector hoe vaak de topquark voorkomt in protonbotsingen en vergelijken dat met de verwachtingen van het Standaard Model. Daarnaast kijken we of de vervalsrichting van de topquark en de anti-topquark verschilt -- dit zou direct duiden op de aanwezigheid van nieuwe, onontdekte deeltjes. De twee metingen lijken echter aan de verwachtingen van het Standaard Model te voldoen, binnen de bereikte meetonzekerheid. We hebben laten zien dat met een identieke analyse van de grotere dataset die op moment van schrijven beschikbaar komt, er met zekerheid modellen en nieuwe deeltjes bevestigd of uitgesloten zullen gaan worden.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker