The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).
 Embargo until December 15 2014
 Embargo tot 15 december 2014
 Embargo until December 15 2014
 Embargo tot 15 december 2014

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FNWI" en publicatiejaar: "2011"

AuteurY.Y. Noam
TitelMechanisms of HCN channel trafficking and surface expression
PromotorsW.J. Wadman, T.Z. Baram
Datum15-12-2011
Jaar2011
Pagina's197
ISBN978-90-8891-325-5
FaculteitFaculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Instituut/afd.FNWI: Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS)
SamenvattingCellen in de hersenen communiceren met elkaar via zogeheten actiepotentialen: korte elektrische pulsjes die in complexe patronen worden overgedragen van de ene cel naar de andere en van het ene netwerk naar het andere. Elke zenuwcel kan informatie ontvangen van soms wel 10.000 andere cellen en moet deze integreren tot een eigen specifiek signaal. Spanningsafhankelijke, specifieke ionkanalen in het membraan van de zenuwcel spelen een sleutelrol bij het functioneren van het membraan. Yoav Noam onderzocht HCN-kanalen: door Hyperpolarisatie en Cyclische Nucleotiden geactiveerde ionkanalen. Deze spanningsafhankelijke kanalen spelen een belangrijke rol bij het reguleren van de exciteerbaarheid van neuronen. Ionkanalen dienen, nadat ze zijn gevormd, getransporteerd te worden naar het juiste cellulaire compartiment. Noam richtte zich met name op de mechanismen die betrokken zijn bij het transport van de HCN-kanalen. Hij stelt onder andere een sterke betrokkenheid vast van secundaire eiwitten bij de regulatie van het transport van specifieke HCN-varianten, de membraanexpressie en de functionele eigenschappen van deze kanalen.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker