The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FNWI" en publicatiejaar: "2010"

AuteurE.A. Rubio Herrera
TitelGalactic and extragalactic searches for pulsars and radio transients
PromotorM.B.M. van der Klis
Co-promotorB.W. Stappers
Datum04-05-2010
Jaar2010
Pagina'sIII, 126, II
FaculteitFaculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Instituut/afd.FNWI: Astronomical Institute Anton Pannekoek (IAP)
SamenvattingEduardo Rubio Herrera presenteert resultaten en methoden die gerelateerd zijn aan de zoektocht naar radiopulsars. Deze objecten zijn te vinden door te speuren naar periodieke signalen, of door de helderste individuele pulsen die ze uitzenden op te sporen. Hij beschrijft de implementatie van een methode om enkelvoudige uitbarstingen van radiopulsars te detecteren met de Westerbork Synthesis Radio Telescope. Rubio Herrera paste de techniek toe om naar pulsaties te zoeken langs het galactisch vlak, in de richting van het sterrenbeeld Zwaan (Cygnus). Dit resulteerde in de detectie van enkele Rotating Radio Transients (RRATs)-kandidaten. Daarnaast zocht Rubio Herrera naar pulsars in een van de satellietstelsels van onze Melkweg, het sferoïde dwergstelsel Sculptor, met de Green Bank Telescope. Hij vond enkele sporadische radio-uitbarstingen, afkomstig uit dat sterrenstelsel, die mogelijk geassocieerd zijn met extreem heldere en ver weg gelegen neutronensterren. Hij paste dezelfde technieken toe als in het onderzoek naar het sterrenbeeld Zwaan om in de Andromedanevel naar pulsars te zoeken.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker