The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FNWI" en publicatiejaar: "2010"

AuteurP. van Dorp
TitelHuman motion analysis with radar
PromotorF.C.A. Groen
Datum23-04-2010
Jaar2010
Pagina'sx, 188
ISBN978-90-9025240-7
FaculteitFaculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Instituut/afd.FNWI: Informatics Institute (II)
SamenvattingPhilip van Dorp richtte zich in zijn onderzoek op het schatten van bewegingsgedrag van mensen gemeten met radar. In het bijzonder onderzocht hij hoe uit radarmetingen de loopbeweging kan worden berekend. Met deze berekeningen kan vervolgens de bewegende persoon afgebeeld worden in een virtuele omgeving en getoond worden aan een operator. De methode is onder meer van belang bij beveiligingsradars en door-de-muur-kijk-radars waarbij geen optisch beeld beschikbaar is. Radarsystemen meten de positie en snelheid van objecten. Wanneer de objecten bewegende mensen zijn, veroorzaken alle lichaamsdelen positie- en snelheidspatronen. Het schatten van deze patronen geeft de beweging van de romp, armen en benen. Een nadeel van radar is dat radarmetingen niet direct overeenkomen met een door een mens waargenomen beeld. Van Dorp bekeek of bewegingen van de romp, been en arm van mensen uit radarmetingen geschat kunnen worden naast de positie en snelheid van de mens. Als het bewegingsgedrag van een mens met een geometrisch model wordt geschat kan de mens worden afgebeeld in een virtuele omgeving met hetzelfde geometrische model. De methode is generiek bruikbaar voor andere radarapplicaties.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Document finderUvA-Linker