The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FNWI" en publicatiejaar: "2010"

AuteurD.J. Groen
TitelHigh performance N-body simulation on computational grids
PromotorS.F. Portegies Zwart
Co-promotorsP.M.A. Sloot, E.P.J. van den Heuvel
Datum16-11-2010
Jaar2010
Pagina'svi, 134
FaculteitFaculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Instituut/afd.FNWI: Astronomical Institute Anton Pannekoek (IAP)
FNWI: Informatics Institute (II)
TrefwoordenN-body simulaties; high performance computing; gedistribueerde systemen; grid computing; kosmologie; gravitationele dynamica
SamenvattingEen N-bodysimulatie is een simulatie van een dynamisch systeem van deeltjes, meestal onder invloed van natuurkundige krachten zoals zwaartekracht. Gravitationele N-bodysimulaties zijn essentiƫle instrumenten om inzicht te krijgen in de vorming van sterrenhopen, sterrenstelsels en het universum als geheel. Ze worden echter veelvuldig uitgevoerd op een enkele supercomputer, terwijl er wereldwijd vele honderden supercomputers zijn. Het gebruik van meerdere supercomputers tegelijk maakt het mogelijk om bijvoorbeeld sterrenstelsels in groter detail na te bootsen. Derek Groen voerde simulaties uit die maximaal vier supercomputers tegelijk gebruiken. Deze machines zijn met elkaar verbonden via een intercontinentaal netwerk. De kosmologische N-bodysimulaties blijken heel geschikt om over meerdere supercomputers uit te voeren, en het gebruik van een intercontinentaal netwerk blijkt weinig effect te hebben op de algehele prestaties van de simulaties (ongeveer10% overhead voor de meest grootschalige simulaties). Groen verwacht op basis van zijn modellen dat kosmologische simulaties efficiƫnt uitgevoerd kunnen worden over tientallen supercomputers, mits deze machines tegelijkertijd benut kunnen worden.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker