The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FNWI" en publicatiejaar: "2010"

AuteursM. Sjerps, A. Kloosterman, K. van der Beek
TitelDe interpretatie van een DNA-databankmatch
TijdschriftDelikt en Delinkwent
Jaargang40
Jaar2010
Nummer2
Pagina's138-155
ISSN00459879
FaculteitFaculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Instituut/afd.FNWI: Korteweg-de Vries Institute for Mathematics (KdVI)
SamenvattingAls bij het onderzoek in een strafzaak de DNA-profielen van een spoor en een verdachte matchen wordt dit algemeen beschouwd als zeer sterk bewijsmateriaal dat het spoor afkomstig is van de verdachte. Maar geldt dit ook als deze persoon op een speciale manier als verdachte in beeld is gekomen, namelijk doordat met deze persoon een match in de DNA-databank is gevonden? Over het antwoord op deze vraag verschillen de deskundigen al vele jaren van mening.
In dit artikel zal worden uitgelegd waar de DNA-databankdiscussie over gaat, wat de omvang van het probleem is, en wat naar onze mening de juiste interpretatie van een DNA-match moet zijn. Wij zullen ook ingaan op enkele recente rechtszaken in de Verenigde Staten waarin een match in de DNA-databank een rol speelde en die mede om deze reden veel publiciteit hebben gekregen. Ten slotte zullen wij proberen om enkele misverstanden uit te leggen.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker