The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FMG" en publicatiejaar: "2012"

AuteurI.S. Saikh
TitelYoung men in a colourful city: Masculinity, young men's sexual practices, and HIV/AIDS in Dhaka, Bangladesh
PromotorA.P. Hardon
Datum27-06-2012
Jaar2012
Pagina'sxiii, 236
FaculteitFaculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
Instituut/afd.FMG: Amsterdam Institute for Social Science Research (AISSR)
SamenvattingSaikh Imtiaz onderzocht de relatie tussen hiv/aids, mannelijke hegemonie en seksualiteit in Dhaka, Bangladesh. Deze in de ogen van jonge mannen 'kleurrijke' stad verschaft veel vrijheden, ook op seksueel gebied. Het heersende ideaalbeeld van de succesvolle man (sofol purush) representeert voor veel jonge mannen de dominante masculiniteit. Het geeft hun idealen en wensen met betrekking tot de man-vrouwverhouding in het land weer. Imtiaz beargumenteert dat modernisering van de stad en opeenvolgende nationalistische projecten hebben geleid tot sterke veranderingen in de hiërarchie tussen mannen en vrouwen. Hij analyseerde de seksuele praktijken van heteroseksuele jonge mannen om inzicht te krijgen in de realiteit van man-vrouwverhoudingen. Mannelijke dominantie beïnvloedt de praktijk (seksuele omgang) van de mannen, wat bijdraagt aan de marginalisering en het symbolisch geweld tegen moderne vrouwen. Daarnaast analyseerde Imtiaz hoe de overheidsbemoeienis inzake hiv/aids aansluit bij mannelijke hegemonie. Hij stelt dat sterk politiek leiderschap inzake hiv/aids is uitgebleven. De mannelijke dominantie in de samenleving heeft geresulteerd in meningsvorming bij het algemene publiek in Bangladesh dat hiv/aids een ziekte is voor minderheden, voor mensen met een afwijking. Mensen blijken zeer slecht geïnformeerd over hiv/aids. De seksuele praktijken van jonge mannen, en de manier waarop zij omgaan met hiv/aids, maakt hen erg kwetsbaar voor de ziekte, maar Imtiaz ziet ook mogelijkheden voor verandering.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Document finderUvA-Linker