The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FMG" en publicatiejaar: "2011"

AuteursP.T.Y. Preenen, A.E.M. van Vianen, I.E. de Pater, R. Geerling
TitelErvaren uitdaging op het werk: ontwikkeling van een meetinstrument
TijdschriftGedrag en Organisatie
Jaargang24
Jaar2011
Nummer1
Pagina's64-83
ISSN09215077
FaculteitFaculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
Instituut/afd.FMG: Psychology Research Institute
SamenvattingIn twee studies werd een meetinstrument van ervaren uitdaging ontwikkeld en psychometrisch onderzocht. Ervaren uitdaging bleek uit drie onderscheidbare factoren te bestaan: positieve stimulatie, competentietoetsing en onzekerheid. Deze subschalen van ervaren uitdaging waren betrouwbaar en vertoonden een goede convergente validiteit. Niet-significante correlaties tussen ervaren uitdaging en de Big Five persoonlijkheidseigenschappen vriendelijkheid en neuroticisme wezen op een goede discriminante validiteit. De criteriumvaliditeit van het meetinstrument was eveneens goed. Vooral de subschaal positieve stimulatie correleerde aanzienlijk met de werkattitudes van respondenten. Het instrument voor ervaren uitdaging lijkt bruikbaar voor onderzoek en praktijk.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker