The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FMG" en publicatiejaar: "1989"

AuteursC.J. Hamelink, J. van der Stel
TitelInformatisering van de samenleving
UitgeverBoekWerk
PlaatsGroningen
Jaar1989
Pagina's137
ISBN90-71677-38-9
FaculteitFaculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
Instituut/afd.FMG: Amsterdam School of Communication Research (ASCoR)
TrefwoordenInformation science; Civil society
SamenvattingBundel artikelen, geschreven vanuit diverse wetenschapsgebieden. Review: Dit boek is samengesteld naar aanleiding van de eerste (1988) zomeruniversiteit in Zeeland, dat als thema 'informatisering van de samenleving' had. Door tal van kopstukken uit wetenschap en praktijk worden de maatschappelijke gevolgen van nieuwe informatietechnologie├źn behandeld. In het eerste hoofdstuk wordt gesteld, dat de huidige machtstructuur op het gebied van de economie, politiek en cultuur zal worden versterkt. In het tweede hoofdstuk komt de relatie tussen het waarschijnlijke, het mogelijke en het wenselijke aan de orde. Het derde hoofdstuk beziet de consequenties voor de arbeid en in het vierde hoofdstuk komen de kansen en risico's voor de regio - met name Zeeland - aan bod. De vraag of technologie zo kan worden ontwikkeld dat meer rekening kan worden gehouden met de maatschappelijke gevolgen krijgt in hoofdstuk 5 haar beslag. In hoofdstuk 6 worden nieuwe media besproken en wordt de verwachting uitgesproken dat alle informatie voor iedereen toegankelijk zal zijn. In hoofdstuk 7 staat de toekomst van de zorgverlening centraal en in hoofdstuk 8 tenslotte wordt de stad van de toekomst ontworpen.
Soort documentBoek
Document finderUvA-Linker