The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FMG" en publicatiejaar: "1984"

AuteursP.J.M. Essed, L. Brent, A. van Wijngaarden
TitelIn slavernij
UitgeverFeministische Uitgeverij Sara
PlaatsAmsterdam
Jaar1984
Pagina's295
ISBN90-6328-091-2
FaculteitFaculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
Instituut/afd.FMG: Amsterdam Institute for Social Science Research (AISSR)
TrefwoordenSlavery; Black women; United Stated
SamenvattingAutobiografie van een Amerikaanse zwarte slavin die de onderdrukking en de seksuele bedreiging van haar meester niet langer kan verdragen en zeven jaar lang onderduikt. Een Amerikaanse slavin komt op 12-jarige leeftijd in dienst van een onmenselijke arts die slaven beschouwt als bezit dat een zekere financiC+le waarde vertegenwoordigt, maar geen menselijke gevoelens heeft. Als zij de onderdrukking en de seksuele bedreigingen van haar meester niet meer aan kan, weet zij zich te verbergen in een hok, tot zij zeven jaar later naar de vrije Noordelijke staten kan vluchten. Linda Brent was omstreeks het midden van de 19e eeuw slavin bij een arts en zijn familie. Nadat zij was ontvlucht schreef zij dit autobiografische verslag, dat in 1861 werd gepubliceerd. Het gebeurde zelden dat een voormalige slavin haar ervaringen naar buiten bracht. Het meeste materiaal over slavernij gaat over mannen. Dat Brent goed kon vertellen bewijst het feit dat zij de lezer nu nog weet te boeien.
OpmerkingenTranslated from: Incidents in the life of a slave girl. - Boston : Child, 1861
Soort documentBoek
Document finderUvA-Linker