The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FMG" en publicatiejaar: "1978"

AuteurC.J. Hamelink
TitelDerde wereld en culturele emancipatie
UitgeverWereldvenster
PlaatsBaarn
Jaar1978
Pagina's159
ISBN90-293-9686-5
FaculteitFaculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen
Instituut/afd.FMG: Amsterdam School of Communication Research (ASCoR)
TrefwoordenEmancipation; Mass media; Culture; Third World
SamenvattingHet menselijk samenleven wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan culturen. Sinds enkele decennia wordt deze verscheidenheid bedreigd door de massale export van Noordamerikaanse cultuur naar de landen van de Derde Wereld. Authentieke culturen worden zodanig overspoeld dat hun voortbestaan op het spel staat. Dit boek wil pleiten voor een noodzakelijke culturele verscheidenheid. Dit boek voorziet duidelijk in een leemte en zal een belangrijke vraagbaak moeten kunnen zijn bij de discussies over de internationale verhoudingen. De auteur is verbonden aan het Derde Wereld Instituut ILET en kan veel gezag op het gebied van Derde Wereld en de nieuwe informatie orde worden toegeschreven.
Soort documentBoek
Document finderUvA-Linker