The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FGw" en publicatiejaar: "2012"

AuteursF. Bouwman, L. Marácz
TitelCybersecurity: Nederland moet inzetten op internationale cybersamenwerking
TijdschriftAtlantisch Perspectief
Jaargang36
Jaar2012
Nummer6
Pagina's22-27
ISSN01671847
FaculteitFaculteit der Geesteswetenschappen
Instituut/afd.FGw: Instituut voor Cultuur en Geschiedenis (ICG)
SamenvattingHet digitale domein is, naast land, de lucht, de zee en de ruimte, inmiddels het vijfde domein voor militair optreden geworden omdat dit domein en de toepassing van digitale middelen als wapen overal ter wereld sterk in ontwikkeling zijn. Allerlei vormen van digitale oorlogsvoering zijn een reëel gevaar voor de samenleving geworden en horen dan ook bij de belangrijkste veiligheidsuitdagingen van de 21e eeuw. De VS zijn koploper op het gebied van cybersecurity-beleid; in 2009 werd er een Cyber Commando opgericht, USCYBERCOM, waarin cybersecurity een militaire dimensie kreeg. Daarnaast worden allerlei initiatieven genomen om tot een geïntegreerde aanpak te komen op zowel publiek als privaat terrein. In Europa ontbreekt het nog aan een dergelijke integrale aanpak. Op basis van expertise leveren de NAVO, de EU en de nationale overheden zelf elk een eigen bijdrage aan de aanpak van cybersecurity-kwesties en bestaat er zodoende een doolhof aan samenwerkingsverbanden. Nederland is een van de kwetsbaarste landen van Europa wanneer het gaat om cyber. Daarom ligt een grotere Nederlandse inzet om internationale samenwerking te intensifiëren via een meersporenbeleid voor de hand.
Soort documentArtikel
Document finderUvA-Linker