The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FGw" en publicatiejaar: "2012"

AuteurM.S. Spoerri
TitelEngineering revolution? Building parties and bringing down dictators in the former Yugoslavia
PromotorA.W.M. Gerrits
Co-promotorP. Burnell
Datum28-11-2012
Jaar2012
Pagina's269
FaculteitFaculteit der Geesteswetenschappen
Instituut/afd.FGw: Instituut voor Cultuur en Geschiedenis (ICG)
SamenvattingBuitenlandse hulp, bedoeld om democratie in Servië te ondersteunen, was slechts gedeeltelijk effectief. Politieke partijen, verantwoordelijk voor de Servische problemen, bleven buiten schot.
Nederland, Duitsland en de VS speelden een belangrijke rol in het doorsluizen van geld en middelen van de Servische democraten in de maanden vóór de val van president Miloševic. Marlene Spoerri concludeert dat hun rol in de politieke ontwikkeling van Servië in de jaren 1990 tot 2000 dubbelzinnig en zelfs schadelijk was.
De hulp die ze Servische politieke partijen boden, was niet zozeer gericht op het realiseren van interne partijdemocratie, maar op electorale resultaten in het voordeel van de donoren.
De hulp aan politieke partijen was ingebed in een groter initiatief om de stabiliteit in de Westelijke Balkan te bevorderen en niet zozeer om de democratie in Servië veilig te stellen.
Meer dan tien jaar na de afzetting van Slobodan Miloševic wordt Servië wereldwijd beschouwd als het symbool van het bevorderen van democratie. Spoerri stelt dat dit zogenaamde succes het exporteren van democratie door westerse mogendheden onterecht geloofwaardig heeft gemaakt.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Document finderUvA-Linker