The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FGw" en publicatiejaar: "2011"

AuteurF. Kuiken
TitelVloeiend Nederlands: 'Onder de loep'
TijdschriftLes
Jaargang29
Jaar2011
Nummer172
Pagina's13-
ISSN13818201
FaculteitFaculteit der Geesteswetenschappen
Instituut/afd.FGw: Amsterdam Center for Language and Communication (ACLC)
SamenvattingDacht ik een aardig woordje ‘over de grens’ te spreken, moet ik tijdens de vakantie toch toegeven dat ik in een andere taal voortdurend naar woorden moet zoeken of de zin opnieuw moet beginnen om hem tot een goed einde te brengen. Nee, echt vloeiend ben ik waarschijnlijk alleen in mijn moedertaal. Maar ook dan maak ik valse starts, hapert mijn stem soms en corrigeer ik mezelf zo nu en dan. Blijft er dan wel iets van die vloeiendheid over? Of raak ik in de war doordat Fransen, Spanjaarden en Italianen zoveel sneller praten dan de Nederlanders? Of lijkt dat maar zo? Kortom, wat houdt vloeiend taalgebruik precies in?
Soort documentArtikel
Download
Document finderUvA-Linker