The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FGw" en publicatiejaar: "2011"

AuteurD.A. Hassler-Forest
TitelSuperheroes and the Bush doctrine: narrative and politics in post­-9/11 discourse
PromotorC.P. Lindner
Datum24-03-2011
UitgeverEigen Beheer
Jaar2011
Pagina's285
FaculteitFaculteit der Geesteswetenschappen
Instituut/afd.FGw: Instituut voor Cultuur en Geschiedenis (ICG)
Trefwoordensuperhelden; postmodernisme; filmtheorie
SamenvattingDan Hassler-Forest onderzocht de manier waarop de Amerikaanse politiek samenvloeit met populaire cultuur. De centrale figuur hierin is de superheld, die fungeert als een symbolische belichaming voor de conflicterende fantasieën die de jaren van het presidentschap van George W. Bush in de Verenigde Staten typeren. Hassler-Forest stelt dat het onderscheid tussen feit en fictie, nieuws en vermaak, en authentiek en virtueel in het tijdperk dat volgde op de aanslagen van 11 september 2001 steeds moeilijker te maken is, naarmate politiek en entertainment zelfs nog meer met elkaar versmolten raakten dan tijdens de Reagan-jaren. Deze erosie van voormalige begrenzingen duidt op de hypothese van Hassler-Forest dat de aanslagen van 9/11 tot een intensivering van het postmodernisme hebben geleid. Binnen deze allesomvattende cultuur van producten en herkenbare merknamen werd de superheld in het afgelopen decennium de dominante figuur in de Hollywoodfilm. Aan de ene kant kan het succes van iconische figuren als Batman, Superman en Spider-Man gekoppeld worden aan hun herkenbaarheid, maar superhelden worden ook sterk geassocieerd met Amerikaanse politiek en ideologie. Hun opmars in de periode 2002-2008 moet daarom ook bezien worden vanuit hun ideologische inhoud en de manier waarop het genre is verbonden aan de Amerikaanse cultuur en geschiedenis.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker