The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FGw" en publicatiejaar: "2011"

AuteurE.A. Steinbock
TitelShimmering images: on transgender embodiment and cinematic aesthetics
PromotorM.A. Bleeker
Co-promotorM. Aydemir
Datum17-06-2011
Jaar2011
Pagina's264
FaculteitFaculteit der Geesteswetenschappen
Instituut/afd.FGw: Amsterdam School for Cultural Analysis (ASCA)
SamenvattingEliza Steinbock toont aan dat transgender belichaming en filmbeelden mogelijkerwijs een eigenschap met elkaar gemeen hebben. Zij beschrijft die als glinsterend. ‘Glinstering’ is het heen en weer te gaan tussen transseksuele lichamelijkheid aan de ene kant en het medium film aan de andere, en tussen de gerelateerde disciplines van transgender studies en film studies. Het interdisciplinaire karakter van dit onderzoek komt voort uit de ‘glinsterende’ visualiteit van specifieke filmbeelden die de nadruk leggen op beweging, zowel binnen een frame als tussen verschillende frames. Steinbock onderzocht de mogelijke verbanden tussen dat aspect van visualiteit en specifieke gender positities-in-wording. Ze bekeek de esthetische conventies en theoretische beperkingen die maken dat bepaalde belichamingen moeilijk waarneembaar zijn. De nog altijd dominante empirische denkwijze gaat ervan uit dat waarnemen gelijkstaat aan weten, een stelregel die ook in film studies omstreden is. Door transgender studies en filmstudies met elkaar in verband te brengen, gaat Steinbock na op welke manieren deze disciplines, die allebei het accent leggen op esthetiek, bestaande natuurwetenschappelijke kennis ter discussie stellen.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker