The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FGw" en publicatiejaar: "2011"

AuteurA. Noël de Tilly
TitelScripting Artworks: Studying the Socialization of Editioned Video and Film Installations
PromotorJ.F.T.M. van Dijck
Co-promotorJ.J. Noordegraaf
Datum6-12-2011
Jaar2011
Pagina's239
FaculteitFaculteit der Geesteswetenschappen
Instituut/afd.FGw: Amsterdam School for Cultural Analysis (ASCA)
SamenvattingAriane Noël de Tilly deed onderzoek naar de socialisatie van in oplage verschenen video- en filminstallaties, Ze ontwikkelde hiertoe een model waarmee ze het traject van tentoonstelling, distributie en conservering bestudeerde. Noël de Tilly probeert vast te stellen waar dit soort kunstwerken, in conceptuele en materiële zin, uit bestaan. Uitgangspunt hierbij is het feit dat hun identiteit niet zozeer vast omlijnd en statisch is, maar vorm krijgt in een continu proces. Centrale cases in het onderzoek zijn Douglas Gordons Play Dead; Real Time (2003), Mike Kelleys Day Is Done (2005), en John Masseys As the Hammer Strikes (A Partial Illustration) (1982). Noël de Tilly concludeert dat niet zozeer het feit dat een werk in oplage is verschenen, als wel het feit dat er verschillende versies van het werk bestaan, doorslaggevend is voor het vaststellen van de identiteit van video- en filminstallaties in oplage.
TaalEnglish
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker