The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FGw" en publicatiejaar: "2011"

AuteurJ. Zhang
TitelSystem evaluation of archival description and access
PromotorT.H.P.M. Thomassen
Co-promotorJ. Kamps
Datum30-9-2011
UitgeverIR Publications
PlaatsAmsterdam
Jaar2011
Pagina'six, 158
ISBN978-90-814485-6-7
FaculteitFaculteit der Geesteswetenschappen
Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica
Instituut/afd.FNWI: Institute for Logic, Language and Computation (ILLC)
Trefwoordeninformation retrieval; digitale toegangen; EAD; XML; ontsluiting; archieven; evaluatie
SamenvattingArchieven ontsluiten hun stukken en laten gebruikers zoeken met behulp van archiefbeschrijvingen. Encoded Archival Description (EAD) in Extensible Markup Language (XML) is de technische standaard voor digitale archiefbeschrijvingen. Het wordt nu steeds meer gebruikt om de kloof tussen de tastbare maar soms onvindbare (papieren) stukken in de archieven en digitale objecten op het internet te overbruggen. Deze beschrijvingen zijn toegangen om informatie over, of verwijzingen naar, archiefstukken te kunnen vinden. Typische toegangen zijn diep-hierarchisch qua structuur en beschrijven inhoudelijk soms (kilo)meters aan archief. Junte Zhang onderzocht hoe gebruik gemaakt kan worden van XML-retrievaltechnieken om archieven met EAD-toegangen te ontsluiten. Hij ontwikkelde een systeemevaluatie voor EAD-retrieval om de effectiviteit van de terugvindbaarheid van beschrijvingen in digitale toegangen te meten. Daarnaast bracht hij het informatiezoekgedrag van archiefgebruikers in kaart. Zhang werpt een nieuw licht op de digitale toegankelijkheid van archieven. Hij laat zien dat het verbeteren van de toegankelijkheid nauw samenhangt met evaluatie.
TaalEnglish
OpmerkingenILLC dissertation series DS-2011-04.
SIKS dissertation series no. 2011-22.
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker