The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FGw" en publicatiejaar: "2009"

AuteurP. Gouw
TitelGriekse atleten in de Romeinse Keizertijd (31 v. Chr. - 400 n. Chr.)
PromotorF.J.A.M. Meijer
Datum28-05-2009
UitgeverVossiuspers UvA - Amsterdam University Press
PlaatsAmsterdam
Jaar2009
Pagina'sXVI, 441
ISBN9789056295769
FaculteitFaculteit der Geesteswetenschappen
Instituut/afd.FGw: Instituut voor Cultuur en Geschiedenis (ICG)
Trefwoordenantieke sportgeschiedenis ; atleten
Basisclassificatie-
SamenvattingDe Griekse atletiek bloeide als nooit tevoren onder het Imperium Romanum. Gedurende de eerste eeuwen van de christelijke jaartelling werden in grote delen van het Middellandse Zeegebied in Italië, Griekenland, Klein-Azië, de Levant en Egypte talrijke sportwedstrijden georganiseerd waarbij hardlopers, boksers, worstelaars, pankratiasten en vijfkampers tegen elkaar in het strijdperk traden. Zij genoten een grenzeloze populariteit in de antieke wereld en konden grote rijkdommen verwerven. Dit proefschrift schetst op basis van epigrafische, literaire en archeologische bronnen een gedetailleerd beeld van het atletenbestaan gedurende de Romeinse keizertijd (31 v. Chr. 400 n. Chr.). Het is de eerste systematische wetenschappelijke studie naar deze bijzondere beroepsgroep en gaat onder meer in op de hoge geografische mobiliteit van Griekse atleten, hun ideologie, carrièreopbouw, verdienstmogelijkheden en hun onderlinge verstandhoudingen.
TaalNederlands
Soort documentProefschrift
Download
Document finderUvA-Linker