The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FGw" en publicatiejaar: "2009"

AuteursH. Ronnes, T. Vanderhoeven
TitelArchitectonische en cultuurhistorische betekenissen van datum- en naamstenen op 16e-eeuwse buitenplaatsen
Boek/bron titelMiddeleeuwse kastelen in veelvoud: nieuwe studies over oud erfgoed
Auteurs/EditorsH.L. Janssen, W. Landewé
UitgeverNederlandse Kastelenstichting
PlaatsWijk bij Duurstede
Jaar2009
Pagina's297-307
ISBN9789074205030
FaculteitFaculteit der Geesteswetenschappen
Instituut/afd.FGw: Instituut voor Cultuur en Geschiedenis (ICG)
SamenvattingIn tegenstelling tot stedelijke gevelstenen, is er tot op heden weinig onderzoek verricht naar gevelstenen in de context van buitenplaatsen en kastelen. De geringe aandacht voor dit fenomeen is opmerkelijk gezien het feit dat er een vrij plotselinge toename in de 16e eeuw is waar te nemen van architectonische referenties naar data van bouw of renovatie, en naar eigendom in de vorm van gevelstenen; referenties die interessante informatie beavatten van zowel kunsthistorische als culuurhistorische aard. Dit artikel hoopt een eerste aanzet te zijn tot verder onderzoek naar de oorsprong en betekenis van datum- en naamstenen in een kasteel- en buitenplaatscontext.
Soort documentHoofdstuk
Document finderUvA-Linker