The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FGw" en publicatiejaar: "2009"

AuteurF. van Vree
TitelEen historische beweging: televisie schrijft en herschrijft het verleden
Tijdschrift609 Cultuur en Media
Jaargang2
Jaar2009
Pagina's2-3
ISSN18784992
FaculteitFaculteit der Geesteswetenschappen
Instituut/afd.FGw: Instituut voor Cultuur en Geschiedenis (ICG)
SamenvattingNiet schoolboeken of wetenschappelijke werken – laat staan de Canon – maar de televisie, films, foto’s en in toenemende mate internet zijn voor de meeste mensen de voornaamste bron van historische kennis en historisch besef. Met name de televisie als
klassiek massamedium speelt nog altijd een sleutelrol, al is er sinds de uitzending van Loe de Jongs serie De Bezetting, de ‘moeder’ van alle Nederlandse historische televisieprogramma’s, begin jaren zestig veel veranderd. Er worden meer programma’s
over het verleden gemaakt dan ooit, maar ze hebben een ander karakter dan vroeger. Daarmee weerspiegelen ze de ingrijpende veranderingen die zich de laatste decennia in de historische cultuur hebben voltrokken.
Soort documentArtikel
Download
Document finderUvA-Linker