The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).
 Embargo until Januari 01 2017
 Embargo tot 01 januari 2017

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FEB" en publicatiejaar: "2012"

AuteurB. Baarsma
TitelReken je niet rijk: over economische waardering van baten van monumentenzorg
UitgeverSEO Economisch Onderzoek
PlaatsAmsterdam
Jaar2012
Pagina'si, 18
ISBN9789067336772
SerietitelSEO-rapport
Serienummer2012-87
FaculteitFaculteit Economie en Bedrijfskunde
Instituut/afd.FEB: Amsterdam School of Economics Research Institute (ASE-RI)
SamenvattingVooralsnog lijkt de overheidsbijdrage aan investeringen in monumentenzorg niet te lijden onder de economische crisis, althans niet in dezelfde mate als andere uitgaven. Ook het maatschappelijk draagvlak voor investeringen in monumentenzorg lijkt groot. Toch moet de sector rekening houden met een als gevolg van de crisis afnemend politiek en maatschappelijk draagvlak voor overheidsfinanciering van monumentenzorg.

Hoe kan de sector een solide argumentatie opstellen om de baten van investeringen in monumentenzorg over het voetlicht te brengen? Met de huidige op multipliers-gebaseerde argumentatie rekent de sector monumentenzorg zich te rijk. Het feit dat er kritiek mogelijk is op de multipliers, betekent echter niet dat er geen maatschappelijke baten zouden zijn van overheidssubsidiëring van monumentenzorg. Er zijn verschillende waarderingsmethoden beschikbaar die in de academische literatuur zijn beschreven en in de sector al goed bekend zijn. Het toepassen ervan in projecten en het uitdragen van de resultaten kan bijdragen aan het behoud van politiek en maatschappelijk draagvlak voor overheidsfinanciering van monumentenzorg.

Op 8 november 2012 vond in de Rijtuigenloods in Amersfoort het eerste Nationale monumentencongres plaats. Dit essay is een uitwerking van de lezing die Barbara Baarsma tijdens dit congres gaf.
OpmerkingenDecember 2012
Soort documentRapport
Download
  • Reken je niet rijk: over economische waardering van baten van monumentenzorg  
Document finderUvA-Linker