The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FEB" en publicatiejaar: "2011"

AuteursE.E. Berkhout, S.G. van der Werff, T.H. Smid
TitelStudie & werk 2011: HBO’ers en academici van afstudeerjaar 2008/09 op de arbeidsmarkt
UitgeverSEO
PlaatsAmsterdam
Jaar2011
Pagina's85
ISBN9789067336079
Serienummer2011-29
FaculteitFaculteit Economie en Bedrijfskunde
Instituut/afd.FEB: Amsterdam School of Economics Research Institute (ASE-RI)
SamenvattingDeze vijftiende editie van het SEO/Elsevier-onderzoek ‘Studie & Werk’ verschijnt nu de effecten van de crisis ook op de arbeidsmarkt duidelijk meetbaar zijn. De arbeidsmarktpositie van hoger opgeleide starters is verslechterd, vooral voor hbo’ers. Door de crisis zoeken ze langer naar een baan en verdienen ze minder. Toch gaat het ze beter dan tijdens de vorige dip, en blijft ook het alumnivertrouwen overeind. Wel is de kans op een vast contract historisch laag.

De verschillen tussen de opleidingen onderling zijn meer dan ooit van belang, want op sommige afgestudeerden zit de arbeidsmarkt nu eenmaal meer te wachten dan op anderen. Opleidingen met een traditioneel lage arbeidsmarktrelevantie vangen de klappen op, terwijl men voor andere afgestudeerden nog steeds in de rij staat. Kies je een studie met een goed arbeidsmarktperspectief, of ga je gewoon de studie volgen die je leuk vind en met minder genoegen nemen? Er valt genoeg te kiezen. En dit rapport laat zien wat de gevolgen van die keuze zijn.

Bij dit rapport horen twee statistische bijlagen, met kerngegevens over het hbo en de universiteiten. Voor een juiste interpretatie van die kerngegevens is het raadzaam om eerst kennis te nemen van de inhoud van dit rapport.
Soort documentRapport
Document finderUvA-Linker