The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FEB" en publicatiejaar: "2010"

AuteursE.E. Berkhout, T.H. Smid
TitelStudie & werk 2010
UitgeverSEO
PlaatsAmsterdam
Jaar2010
Pagina's80
ISBN9789067335577
SerietitelSEO-rapport
Serienummer2010-28
FaculteitFaculteit Economie en Bedrijfskunde
Instituut/afd.FEB: Amsterdam School of Economics Research Institute (ASE-RI)
SamenvattingDeze veertiende editie van het SEO/Elsevier-onderzoek ‘Studie & Werk’ verschijnt ten tijde van een grote economische crisis. Zoals voorspeld schijnt nu ook op de arbeidsmarkt de zon alleen nog achter de wolken, maar toch lijkt de lichting hoger opgeleiden die afstudeerde in het studiejaar 2007/2008 (net voor het begin van de crisis dus) zich daar nog maar weinig van aan te trekken. En terecht: ze zoeken gewoon wat langer en wat harder, accepteren vaker een tijdelijke baan, maar verdienen net zoveel als de alumni van vorige cohorten. En ook hun vertrouwen in de arbeidsmarkt op de lange termijn is nog immer groot, waardoor een studielening steeds normaler wordt en de geleende bedragen alsmaar stijgen. Al met al lijkt er dan ook nog geen reden voor startende hbo’ers en academici om werkelijk ongerust te zijn: vergeleken met andere groepen is hun arbeidsmarktpositie nog steeds gunstig. Wel blijken de verschillen tussen de opleidingen onderling meer dan ooit van belang. Opleidingen met een traditioneel lage arbeidsmarktrelevantie vangen hier en daar wat klappen op, maar naar de meeste afgestudeerden is nog steeds voldoende vraag.

Bij dit rapport horen twee statistische bijlagen, met kerngegevens over het hbo en de universiteiten. Voor een juiste interpretatie van die kerngegevens is het raadzaam om eerst kennis te nemen van de inhoud van dit rapport. We hopen dat deze publicaties ook dit jaar weer een interessante bron zal zijn van informatie over hoger opgeleiden in het onderwijs, op de arbeidsmarkt en daar tussenin
Soort documentRapport
Document finderUvA-Linker