The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FEB" en publicatiejaar: "2008"

AuteursM. Jaarsma, F. Fortanier
TitelInternationalisering van de Nederlandse economie: Samenhang tussen buitenlandse directe investeringen en internationale handel
Boek/bron titelInternationaliseringsmonitor 2008
UitgeverCentraal Bureau voor de Statistiek (CBS)
PlaatsVoorburg/Heerlen
Jaar2008
Pagina's21-30
ISBN9789035719774
FaculteitFaculteit Economie en Bedrijfskunde
Instituut/afd.FEB: Amsterdam Business School Research Institute (ABS-RI)
SamenvattingIn dit hoofstuk hebben we geprobeerd op basis van empirische gegevens een duidelijk patroon tussen internationale handel en investeringen te identificeren. Uit de regressiemodellen is gebleken dat karakteristieken van het partnerland en factoren zoals geografische afstand, de relatie tussen deze twee variabelen fundamenteel beïnvloeden.Debevindingen liggen in lijn met de theorie en zijn goed te verklaren.
Landen die op grote geografische afstand van Nederland liggen, relatief onderontwikkeld zijn en relatief klein in omvang, ontvangen naar verhouding veel verticale BDI vanuit Nederland. De investeringen in deze landen worden gecomplementeerd door extra in- en uitvoer vanuit Nederland. Grote, hoogontwikkelde landen die op relatief korte afstand van Nederland liggen, ontvangen voornamelijk horizontale investeringen van Nederlandse ondernemingen. In plaats van te exporteren naar deze landen, worden er (nieuwe) lokale ondernemingen gecreëerd die op locatie en dichter bij de lokale markt kunnen produceren.
Soort documentHoofdstuk
Download
Document finderUvA-Linker