The UvA-LINKER will give you a range of other options to find the full text of a publication (including a direct link to the full-text if it is located on another database on the internet).
De UvA-LINKER biedt mogelijkheden om een publicatie elders te vinden (inclusief een directe link naar de publicatie online als deze beschikbaar is in een database op het internet).

Zoekresultaten

Zoekopdracht: faculteit: "FEB" en publicatiejaar: "2006"

AuteurM.P. Schinkel
TitelIllegale winsten en efficiëntieschade als gevolg van kartelafspraken in de Nederlandse bouw: een toelichting op de Zembla-uitzending "Afrekenen met de bouw"
UitgeverAmsterdam Center for Law & Economics (ACLE)
PlaatsAmsterdam
Jaar2006
Pagina's7
FaculteitFaculteit Economie en Bedrijfskunde
Instituut/afd.FEB: Amsterdam School of Economics Research Institute (ASE-RI)
SamenvattingVoor de Zembla-documentaire "Afrekenen met de bouwfraude," uitgezonden op 12 november 2006, maakte ik een grove schatting van het mogelijke totaal aan illegale
winsten en efficiëntieschade als gevolg van kartelafspraken in de Nederlandse bouw.
Ik deed dit op verzoek van Zembla, onafhankelijk en op basis van openbare bronnen.
Ik heb geen zelfstandig empirisch onderzoek gedaan. De schatting geeft inzicht in de orde van grootte van de gevolgen van de bouwfraude. Ze laat zien hoe ernstig de maatschappelijke gevolgen van kartels kunnen zijn. Het totaal aan illegale winst en schade bepaal ik op ongeveer 1.5 tot 2.5 miljard euro gemiddeld per jaar over de periode 1992-2001, de jaren waarin de prijsafspraken in de bouw per se illegaal waren en nog niet actief bestreden. Het grootste deel hiervan, tussen de 1.4 en 2 miljard euro per jaar, is illegale winst. De rest, tussen de 100 miljoen en een half miljard euro per jaar, is efficiëntieschade. Dit zijn conservatieve waarden. In deze notitie licht ik kort toe hoe ik tot mijn bevindingen kom.
Soort documentRapport
Download
Document finderUvA-Linker